Inloggen
  • Blogs
  • Duurzame Aanbieders maken verduurzamen makkelijker

Duurzame Aanbieders maken verduurzamen makkelijker

Nieuwsbrief EP20340.jpg    
 
Het verduurzamen van een woning makkelijker maken voor huizenbezitters.
Dat is het doel van de website www.duurzameaanbieder.nl. De website is een initiatief van brancheorganisaties Bouwend Nederland, Uneto-VNI en OnderhoudNL, en gaat na de zomer online.
 
Om de Nederlandse woningvoorraad in 2030 gemiddeld te voorzien van energielabel A - zoals is afgesproken in het Energieakkoord - zijn nog behoorlijk wat energiebesparende maatregelen nodig. Ook particuliere huiseigenaren worden opgeroepen te investeren in de verduurzaming van hun woning. In de praktijk blijken particuliere woningeigenaren bij deze opgave te worstelen met twee vragen: wat is een logische volgorde voor het verduurzamen van mijn huis? En, met welk bedrijf kan ik het beste in zee voor het doorvoeren van de maatregelen?
 
Woningeigenaren tegemoet komen
Met het gezamenlijke initiatief voor Duurzame Aanbieders komen de brancheorganisaties de woningeigenaren tegemoet op beide punten. Vanaf september 2017 zijn op de website www.duurzameaanbieder.nl bedrijven te vinden die voldoen aan het profiel ‘Duurzame Aanbieder’. Dit zijn bedrijven die particulieren adviseren over maatregelen om hun woning energieneutraal te maken, de stappen die zij daarin kunnen nemen en daar de producten of diensten voor leveren. Een belangrijk onderdeel van hun dienstverlening is dat zij de woningbezitter ontzorgen. Zij kijken naar de woning als geheel en maken het de klant zo makkelijk mogelijk om energiebesparende maatregelen te nemen. Ook kunnen ze adviseren over eventuele financieringsmogelijkheden.
 
One-stop-shop aanbod
Mochten er meerdere bedrijven nodig zijn om de maatregelen door te voeren, dan zorgen de Duurzame Aanbieders voor onderlinge afstemming, offertes en coördinatie. Het idee is dat de woningeigenaar maar één partij hoeft in te schakelen, in plaats van verschillende aanbieders. Dit staat bekend als het one-stop-shop aanbod. Het initiatief wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
 
7 criteria
Alle bedrijven op de website zijn getoetst door een onafhankelijke organisatie. Bedrijven die Duurzame Aanbieder willen worden, kunnen zich vanaf juni via deze website aanmelden. Aanbieders worden getoetst op de volgende criteria:
 
Aanbieders worden getoetst op de volgende criteria:
Criterium 1: Maatregelen voor energieneutraal wonen ontwerpen en aanbieden (one-stop shop aanbod)
Criterium 2: Maatregelen ook modulair of separaat aanbieden
Criterium 3: Informatie verschaffen over financiële faciliteiten
Criterium 4: Maatregelen voor energieneutraal wonen uitvoeren op basis van een enkele overeenkomst en met
                      een aanspreekpunt voor de klant (one-stop-shop uitvoering)
Criterium 5: Betrokken blijven bij de klant (‘after-sales’)
Criterium 6: Na installatie de optie tot meer dienstverlening aanbieden
Criterium 7: Vanaf 1 januari 2018 standaard energieprestatiegarantie of energielabelstapgarantie aanbieden
 
 

Dit artikel maakt deel uit van de 14e Nieuwsbrief Energie besparen doe je nu. Lees ook de andere artikelen uit deze nieuwsbrief:

- Duurzame Aanbieders maken verduurzamen makkelijker

- De bouwsector kan zichzelf nu echt vernieuwen

- Online hulp bij gesprekken over energie besparen

- Een duurzame doorstart van een 19e-eeuws monumentaal pand

 

 Voortaan altijd op de hoogte blijven van alles wat er op Energieplein20 gebeurt? Schrijf je dan nu in!

Reacties

Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
    Meer ...

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers