Inloggen
  • Blogs
  • Online hulp bij gesprekken over energie besparen

Online hulp bij gesprekken over energie besparen

  Foto EBV.png
 
De Energiebesparingsverkenner.nl (EBV) is hernieuwd, onder meer met de toevoeging van een budgetverkenner. Hiermee laat de professional op basis van een bedrag doorberekenen welke energiebesparende maatregelen de klant het beste kan nemen om zijn woning te verbeteren. Marijke Wobben is de projectleider van de EBV en legt uit hoe de budgetverkenner woningexperts ondersteunt.
 
Passende energiemaatregelen
Een energiezuinige woning verbetert het wooncomfort, is goed voor het milieu en draagt bij aan een lagere energierekening. Toch blijken woningeigenaren terughoudend in het installeren van energiebesparende maatregelen. “Het is een investering, waarbij niet altijd direct duidelijk is welke maatregelen het meeste effect hebben op de energierekening. Bewoners hebben vaak geen zicht op welke mogelijkheden het beste bij hun woning en het beschikbaar budget passen”, zegt Wobben.
 
Slimme combinaties
De Energiebesparingsverkenner.nl is een rekentool waarmee professionals die huizen verhuren, aankopen, verkopen, of verbouwen hun klanten snel en eenvoudig een overzicht kunnen bieden van energiebesparingsmogelijkheden. Met de toevoeging van de budgetverkenner kan dit nu ook op basis van een beschikbaar budget. Wobben: “Je kan een bedrag invoeren en kiezen of je het energielabel of het wooncomfort wilt verbeteren. De verkenner zoekt dan naar slimme combinaties van maatregelen, want alles heeft invloed op elkaar. Zo combineert een slecht geïsoleerde woning niet goed met een warmtepomp, omdat je de woning bij forse koud niet warm krijgt. De EBV houdt rekening met zulke verbanden.”
 
Hulp bij klantgesprekken
Met de EBV kunnen woningexperts een indicatief besparingsoverzicht presenteren.  Dit maakt de tool een handig hulpmiddel bij klantgesprekken. “Je vult de gegevens ter plekke in en kunt resultaten direct bespreken of aanpassen. Als je je gratis registreert, is het ook mogelijk projecten op te slaan en gemiddelde investeringskosten in de EBV-berekeningen te vervangen met eigen prijzen. Zo kom je nog dichter tot de meest realistische kosten,” zegt Wobben.
 

Zelf aan de slag met de Energiebesparingsverkenner? Zie Energiebesparingsverkenner. Voor meer informatie over energie besparen, bekijk de campagnewebsite Energie besparen doe je nu.

Dit artikel maakt deel uit van de 14e Nieuwsbrief Energie besparen doe je nu. Lees ook de andere artikelen uit deze nieuwsbrief:

- Duurzame Aanbieders maken verduurzamen makkelijker

- De bouwsector kan zichzelf nu echt vernieuwen

- Online hulp bij gesprekken over energie besparen

- Een duurzame doorstart van een 19e-eeuws monumentaal pand

 

Voortaan altijd op de hoogte blijven van alles wat er op Energieplein20 gebeurt? Schrijf je dan nu in!