Inloggen

Gerelateerde blogs

Gouden tips voor aannemers die vlekkeloos willen samenwerken met consumenten

Gouden tips voor aannemers die vlekkeloos willen samenwerken met consumenten

Bouwnu.nl lanceerde begin oktober een vernieuwde...
Een bewoner wil snel bij zijn informatie zijn

Een bewoner wil snel bij zijn informatie zijn

Raoul Santibanez is mede-initiatiefnemer van het...
Grootschalige NoM-renovatie: zo krijg je de VvE-besluitvorming rond
Bewoners bouwen energieneutrale woonwijk in Den Haag

Bewoners bouwen energieneutrale woonwijk in Den Haag

Apetrots zijn ze: de bewoners van de Groene...

Dag van de Bouw levert aandacht en publiciteit voor bouwsector

   DagvdBouw1920x1080.jpg
 
Op zaterdag 20 mei 2017 wordt voor de 12e keer de Dag van Bouw georganiseerd. Bouwers stellen daarbij hun bouwplaatsen open voor het grote publiek. De dag is een mooie gelegenheid voor heel Nederland om te zien wat er allemaal gebeurt op de bouw. De bouwers zelf kunnen de dag aangrijpen om nieuwe mensen te werven, de omgeving te betrekken, opdrachtgevers rond te leiden of zich in het publicitaire zonnetje te zetten.
 
Theo Scholte, senior communicatieadviseur bij Bouwend Nederland, kijkt uit naar 20 mei. “Op die dag laten we als bouwsector zien wat we doen en vooral ook hóe we het doen. Welke materialen gebruiken we? Hoe ‘maak’ je een gebouw? Dat proces zie je natuurlijk nooit als je geen bouwer bent. Ook de materialen zie je niet want bij oplevering is alles verwerkt in het gebouw. We merken dat mensen dat heel interessant vinden.” Jaarlijks bezoeken zo’n 100.000 mensen ruim 175 projecten in het hele land.
 
Voorbereiding is belangrijke succesfactor
De dag van de bouw levert niet alleen dagjesmensen op uit de buurt. “De dag is ook een uitgelezen kans om potentiële opdrachtgevers rond te leiden, de kinderen van je medewerkers en je toeleveranciers uit te nodigen of gesprekken aan te knopen met jongeren die interesse hebben voor de bouw. Maar vergeet ook de lokale pers niet te informeren. Zo’n dag vraagt wel om voorbereiding; wat is je verhaal? Het is slim om niet alleen het hek open te zetten maar ook uitnodigingen te sturen, een rondleiding te organiseren en een presentatie te maken bijvoorbeeld. Ik ken ook een bedrijf dat is gaan flyeren op die dag bij een winkelcentrum in de buurt; dat leverde veel belangstellenden op.”
 
Aanmelden voor de Dag van de Bouw
Niet alleen de grote infrastructurele publiekstrekkers doen mee. “We hebben inmiddels al 100 aanmeldingen binnen; van ziekenhuizen tot buurthuizen maar ook een bibliotheek die wordt omgebouwd naar duurzame woonappartementen. En er mogen zeker nog meer bij. Leden van Bouwend Nederland, UNETO-VNI, de Aannemersfederatie en VNconstructeurs kunnen zich aanmelden via onze website. We kijken uit naar een volle landkaart met projecten in heel Nederland!”
 

Dit artikel maakt deel uit van de 13e Nieuwsbrief Energie besparen doe je nu. Lees ook de andere artikelen uit deze nieuwsbrief:

 - Een bewoner wil snel bij zijn informatie zijn

- Professionele partijen kunnen onze video’s gemakkelijk delen op hun eigen website

- Huiswerkboek met leerervaringen energiebesparing particuliere bewoner

- Dag van de Bouw levert aandacht en publiciteit voor bouwsector

 

Voortaan altijd op de hoogte blijven van alles wat er op Energieplein20 gebeurt? Schrijf je dan nu in!

 

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers