Inloggen

Gerelateerde blogs

Campagne ‘Energie besparen doe je nu’ gaat nieuwe fase in

Campagne ‘Energie besparen doe je nu’ gaat nieuwe fase in

Op 23 november begint een nieuwe fase van de...
We maken de stap van installateur naar energieregisseur

We maken de stap van installateur naar energieregisseur

De installatiesector is volop in beweging....
Dé financieringsoplossing voor VvE’s met hoge energiebesparingsambities

Dé financieringsoplossing voor VvE’s met hoge energiebesparingsambities

Bij Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) met een...
De bouwsector kan zichzelf nu echt vernieuwen

De bouwsector kan zichzelf nu echt vernieuwen

De Bouwagenda moet een revolutie ontketenen in de...

Er gebeurt nogal wat op dit vlak

   

 magazine bnl.JPG

Bouwend Nederland stuurde vorige week een speciaal magazine naar al haar leden. Wat je er in kunt lezen? Alles over verduurzaming. Helen Visser, beleidsmedewerker verduurzaming bij Bouwend Nederland, vertelt waarom Bouwend Nederland deze uitgave gemaakt heeft.

Een goed moment
“Soms brengen we specials uit voor onze leden,” vertelt Helen Visser, “en deze keer gaat het over verduurzaming. Het leek ons een goed moment voor deze uitgave, want er gebeurt nogal wat op dit vlak.” Zo is er de lopende campagne ‘Energie besparen doe je nu’, waarmee de Rijksoverheid particulieren wil verleiden om meer woningen met bijvoorbeeld betere isolatie, zonneboilers en zonnepanelen energiezuinig te maken. Daarnaast zijn er verschillende subsidiemogelijkheden voor duurzame maatregelen en is de politiek ook in beweging op dit vlak. Visser stelde de inhoud van de Duurzaam special samen en bepaalde de artikelen. Het magazine heeft naast de papieren versie, ook een online versie die voor iedereen te downloaden is.
 
Twee covers
“Alle leden van Bouwend Nederland vormen de doelgroep. Maar aangezien onze achterban heel divers is, hebben we het magazine twee covers gegeven. De voorkant is de cover voor de BNU-kant, de achterkant van het magazine heeft een cover voor de infrastructuur-bouwkant (GWW). Zo kunnen lezers gemakkelijk door hun eigen deelgebied bladeren.”
 
Relevante ontwikkelingen
“In het magazine kunnen leden en andere geïnteresseerden lezen over allerlei relevante ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast bevat de special productnieuws en artikelen over productontwikkelingen. Ook zijn er Kamerleden aan het woord.”
 
Inspireren en informeren
“Onze doelen met het magazine? Het gaat ons om een stuk informatievoorziening. We willen onze leden daarnaast inspireren en ideeën laten opdoen.”
 
De special Duurzaam downloaden
Het magazine downloaden? Dat kan hier.
 

Dit artikel maakt deel uit van de 12e Nieuwsbrief Energiebesparing Woonconsument. Lees ook de andere artikelen uit deze nieuwsbrief:

Voortaan altijd op de hoogte blijven van alles wat er op Energieplein20 gebeurt? Schrijf je dan nu in!

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers