Inloggen

Gerelateerde blogs

Nieuw boek bundelt leerervaringen energiebesparing

Nieuw boek bundelt leerervaringen energiebesparing

In januari verschijnt het boek Huiswerk. Hierin...
Renovatiewinkel biedt totaalconcept voor historische woningen

Renovatiewinkel biedt totaalconcept voor historische woningen

De Renovatiewinkel in Delft richt zich op huizen...
Woningeigenaren op energiebesparingsreis: wat gebeurt er onderweg?

Woningeigenaren op energiebesparingsreis: wat gebeurt er onderweg?

“We besparen 680 euro per jaar” Wat drijft...
Toolkit met campagnemateriaal volop gebruikt

Toolkit met campagnemateriaal volop gebruikt

Voor organisaties die de campagne ‘Energie...

De Isolatiekrant biedt consument breed palet aan isolatiemogelijkheden

De Isolatiekrant is een samenwerkingsresultaat van maatschappelijke organisaties en onafhankelijke partijen. De krant wordt uitgegeven door het bedrijf Pluimers BV, met een voorwoord van minister Blok, minister voor Wonen en Rijksdienst. Henk ter Harmsel van Pluimers BV vertelt over de Isolatiekrant die deze maand verschijnt.                           

  isolatiekrant 2.jpg    

Waarom?
Henk ter Harmsel: “Er moet nog veel gebeuren in Nederland. Men praat over ‘in één klap energieneutraal worden’. Dat is prima voor de plekken waar dat kan. Maar wij zien meer in een legosysteem van ‘no regret’-maatregelen waarmee we gefaseerd groeien naar energieneutraliteit. Vanuit Pluimers hebben wij ervaring met de processen rondom isolatie en veel contacten in deze branche. Het is nu een actueel moment om de krant uit te geven met het Energieakkoord en de geldende subsidies. We sluiten met de krant aan op de landelijke campagne, Energie besparen doe je nu. Tot nu toe is iedereen met wie we de samenwerking opzoeken positief over het initiatief.”
 
Voor wie doen jullie dit?
“We richten ons vooral op particulieren en in mindere mate op VvE’s. Het gaat om woningbezitters van woningen die tussen 1930 en 1980 gebouwd zijn. Want zij hebben de maatregelen hard nodig.”
 
Waar gaat de krant over?
“De krant is heel breed opgezet. Minister Blok schrijft het voorwoord en geeft aan wat energie besparen oplevert. Ook geeft Blok een toelichting op de campagne ‘Energie besparen doe je nu’, die zich richt op huizen met een bouwjaar tussen 1930 en 1980. Verder zijn er artikelen over hoe je het beste de maatregelen kunt nemen en handige tips van Milieu Centraal.”
 
Wie werken er mee?
“Zelf kun je maar heel weinig is onze ervaring. Als je het met elkaar doet, sta je sterk. Ik ben daarom dankbaar voor de medewerking van alle bedrijven. Ieder heeft een eigen aandeel in de krant. Zo schrijven Covestro en Knauf over de vloer- en spouwmuurisolatie, Isover informeert over dakisolatie en HIERklimaat vertelt over woningen zonder gas. Hydraschelp schrijft over duurzame vloerisolatie en Neopixels informeert over isolatie met polystyreenmateriaal. Ook glas komt aan bod dankzij de bijdrage van Glassolutions. SolarFreezer geeft informatie over bijzondere energiepanelen voor overdag en ‘s nachts. De firma Remmers informeert over het onderhoud aan de buitengevel en spouwmuurverankering en SKG/IKOB over kwaliteitsborging. We proberen het zo eenvoudig mogelijk te maken voor de consument. De krant moet de consument aanzetten tot actie.”
 
Wat is de oplage?
“We versturen een flinke oplage; in totaal gaat het om minimaal 2,5 miljoen exemplaren. Het eerste deel verspreiden we in januari, het tweede in februari en het derde deel in maart. Op deze manier bereiken we heel Nederland. Om het milieu te besparen is er ook een digitale versie van de krant beschikbaar en deze versturen we ook per e-mail.”
 
Interesse in de Isolatiekrant?
“Bedrijven die de krant willen delen met hun klanten kunnen e-mailen naar info@pluimers.nl voor het aanvragen of (bij-)bestellen van exemplaren, of voor de digitale versie van de krant. Daarnaast kunnen de bedrijven die een bijlage hebben in de Isolatiekrant rechtstreeks benaderd worden door geïnteresseerden.”
 

spouw vullen wol HansS staand.jpg

Dit artikel maakt deel uit van de 10e Nieuwsbrief Energiebesparing Woonconsument. Lees ook de andere artikelen uit deze nieuwsbrief:

- De Isolatiekrant biedt consument breed palet aan isolatiemogelijkheden

 

Voortaan altijd op de hoogte blijven van alles wat er op Energieplein20 gebeurt? Schrijf je dan nu in!

 

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers