Inloggen

Gerelateerde blogs

Duurzaam. Toch?

Duurzaam. Toch?

Duurzaamheid is meer dan duurzaam bouwen
Welke informatie heeft u nodig?

Welke informatie heeft u nodig?

RVO doet een EnquĂȘte naar de informatiebehoefte...
 • Blogs
 • Mechteld Bakkeren
 • Lessen en tips uit 4 jaar Bouwen aan Integrale Ketensamenwerking nu in ePublicatie beschikbaar

Lessen en tips uit 4 jaar Bouwen aan Integrale Ketensamenwerking nu in ePublicatie beschikbaar

  Mechteld Bakkeren
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 121
  Door Mechteld Bakkeren 363 dagen geleden
  Lessen en tips uit 4 jaar Bouwen aan Integrale Ketensamenwerking nu in ePublicatie beschikbaar

  Stappen zetten in ketensamenwerking voor verduurzaming gebouwde omgeving? Download nu de ePublicatie!

   

  De afgelopen vier jaar voerde de Kamer van Koophandel in opdracht van de provincie Noord-Holland het project Bouwen aan Integrale Ketensamenwerking (BIK) uit. In die vier jaar zijn 215 bedrijven in 35 clusters

  geadviseerd en begeleid en 19 bijeenkomsten over dit thema georganiseerd met totaal meer dan 900 deelnemers. Doel: het realiseren van een goed integraal aanbod, waar de markt bij verduurzaming om vraagt. Het project werd in 2016 afgesloten met de BIK Challenge, een unieke pressure cooker rond energiezuinige renovatie van huurwoningen. Nog eens 36 bedrijven participeerden in deze action learning formule. De KvK publiceert nu in een ePublicatie haar aanpak, de praktijkverhalen van de bedrijven én de resultaten van de BIK Challenge met de belangrijkste leerpunten en aanbevelingen van ondernemers en woningcorporaties.

   

  De Kamer van Koophandel voerde het project BIK uit voor de provincie Noord-Holland. Doel van het project was om bedrijven uit Noord-Holland in de bouwketen te begeleiden in hun ketensamenwerking, om op die manier het zo belangrijke integrale aanbod bij verduurzaming te kunnen doen. Hun focus moest dus ook zijn om de (bestaande) woning- en gebouwenvoorraad te verduurzamen.

   

  Ondernemersverhalen en belangrijkste lessen

  Vanuit het project BIK was de Kamer van Koophandel betrokken bij het samenbrengen van ondernemers en het opzetten van samenwerkingen, het inschakelen van experts voor het doorrekenen van een businessplan, juridisch advies en de aanpak van marketing. Daarnaast waren er vouchers beschikbaar voor een financiële tegemoetkoming bij het inschakelen van specialistische expertise. In totaal zijn 19 kennisvouchers ten behoeve van innovatiestimulering en samenwerking ingezet.

   

  Omdat de geleerde lessen zo waardevol zijn, en de voorbeelden inspirerend, komt de Kamer van Koophandel nu met een ePublicatie met daarin de aanpak naar ketensamenwerking, praktijkverhalen van bedrijven én de belangrijkste leerpunten die door al die verschillende ondernemers zijn genoemd.

   

  Inclusief alle BIK Challenge resultaten

  Het project werd in 2016 afgesloten met de BIK Challenge, een unieke pressure cooker rond energiezuinige

  woningrenovatie. Woningcorporaties in Noord-Holland daagden consortia tijdens deze BIK Challenge uit om

  met dé oplossing te komen om hun woningcomplex zo energiezuinig mogelijk te renoveren.

   

  Doel: in korte tijd sterke businesscases genereren door vraag en aanbod bij elkaar te brengen, de lat hoog te leggen en ketengeïntegreerde samenwerking te stimuleren. Woningcorporaties deden tijdens de BIK Challenge ervaring op met regisserend opdrachtgeverschap. In de publicatie leest u alles over de BIK Challenge aanpak en resultaten en de

  belangrijkste geleerde lessen door bouwconsortia en woningcorporaties.

   

  De link om de publicatie te downloaden is:

  http://www.bouwenaanketensamenwerking.nl/stappen-in-ketensamenwerking-voor-duurzame-bouw-en-renovatie-download-nu-de-epublicatie/

   

  Over BIK

  BIK staat voor Bouwen aan Integrale Ketensamenwerking. Vanuit dit project ondersteunden de Kamer van Koophandel en de provincie Noord-Holland de afgelopen vier jaar MKB-ondernemers uit de bouwsector in Noord-Holland. Doel: succesvol samenwerken in de keten en nieuwe business genereren uit de verduurzaming van woningen en gebouwen.

   

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

  Kamer van Koophandel

  Maureen Lashley

  Adviseur Ondernemersondersteuning OO Adviseurs Noord West

  t +31 88 585 1523

  e maureen.lashley@kvk.nl

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers