Inloggen

Gerelateerde blogs

Meepraten over energiebesparing tijdens Nationale Energiedialoog

Meepraten over energiebesparing tijdens Nationale Energiedialoog

De Nationale Energiedialoog is in volle gang....
Duurzaam wonen in Den Haag

Duurzaam wonen in Den Haag

Ook Den Haag werkt hard aan duurzaamheid en...
Steek energie in een slimme marketingstrategie

Steek energie in een slimme marketingstrategie

   De meeste mensen geven hun geld liever uit aan...

Oproep: wat doe jij met energiebesparing? Deel het op Facebook!

De landelijke voorlichtingscampagne Energie besparen doe je nu heeft een eigen Facebookpagina. Daarmee wil de campagneorganisatie meer bezoekers naar de campagnewebsite trekken. De organisatie is benieuwd naar activiteiten die men voor huiseigenaren organiseert en roept op tot delen van acties en ervaringen.

In oktober startte de campagne, georganiseerd door de Rijksoverheid, VNG, RVO.nl en Milieu Centraal. De spotjes zijn te zien en te horen op radio en televisie en de website energiebesparendoejenu.nl is live. Wat speelt er rondom energiebesparing in jouw gemeente? Of wat organiseer je samen met andere bedrijven om huiseigenaren de stap tot energiebesparing te laten zetten? Laat het weten via anna.wijnands@milieucentraal.nl. Uitgesloten is promotie van commerciële acties.

Betrokkenheid onmisbaar

Om de campagne te laten slagen, is jouw betrokkenheid onmisbaar. Want wie kan er beter vertellen over de voordelen van vloerisolatie dan de eigenaren zelf? Op Facebook wordt onder een videoblog van woningbezitters duidelijk dat ook andere mensen zeker geïnteresseerd zijn in isolatie, maar met vragen zitten of het bij hen wel kan. Deze ervaringsfilmpjes op Facebook wijzen mensen op de voordelen van energiebesparing. Daarmee wil de campagne barrières tot het nemen van maatregelen verlagen. De campagnewebsite zet de eerste stap en beantwoordt de belangrijkste vragen van woningbezitters.

Tip

Er is ook een toolkit met campagnemateriaal beschikbaar voor organisaties die de campagne onder de aandacht willen brengen bij huiseigenaren.

 

Dit artikel maakt deel uit van de 8e Nieuwsbrief Energiebesparing Woonconsument. Lees ook de andere artikelen uit deze nieuwsbrief:

- Oproep: wat doe jij met energiebesparing? Deel het op Facebook!

- Nieuwe app geeft real time inzicht in duurzame energieproductie

- Historisch wonen met een nieuwbouwsausje

- Reimarkt geeft impuls aan verduurzamen van woningen

Voortaan altijd op de hoogte blijven van alles wat er op Energieplein20 gebeurt?  Schrijf je dan nu in en word lid!

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers