Inloggen

Landelijke voorlichtingscampagne energiebesparing van start

Tochthond lig

Deze maand is het zover. De landelijke voorlichtingscampagne Energiebesparing, georganiseerd door de Rijksoverheid, VNG, RVO.nl en Milieu Centraal, is op 17 oktober 2016 gelanceerd. Ook de website www.energiebesparendoejenu.nl is live. De campagne richt zich op bewoners van huizen met energielabel C of lager.

Het doel van de campagne is de barrières rondom energiebesparing te verlagen en de urgentie verhogen. De campagne richt zich daarbij op huiseigenaren die wel al maatregelen overwegen, maar die nog niet hebben genomen. Huiseigenaren die interesse hebben in duurzame oplossingen voor hun nieuwe of bestaande woning, of hun huis willen verkopen of verbouwen krijgen via de campagne passend advies en informatie.

Voorlichting over energiebesparing

De campagne duurt tot en met 2018. In de eerste fase ligt de nadruk op het verbeteren van de isolatie van woningen. Veel mensen zien echter op tegen duurzame aanpassingen in hun woning omdat het (teveel) geld kost of lang duurt. De campagne wil daarom via meer voorlichting, kennis en informatie woningeigenaren laten zien hoe zij sneller kunnen profiteren van energie- én geldbesparende maatregelen. De campagnewebsite beantwoordt de belangrijkste vragen van eigenwoningbezitters en helpt hen bij het opstellen van een offerte-aanvraag.

Regioloketten

Op de campagnewebsite lezen bewoners ook wat de mogelijkheden zijn in hun regio. Veel gemeenten bieden energieloketten waar men terecht kan met persoonlijke vragen. De energieloketten helpen hen met advies over welke isolatie voor geschikt is voor de woning en kunnen ze in contact brengen met isolatiebedrijven. Deze loketten zijn via de zoekfunctie op de website te vinden. Is er in de regio geen loket? Dan verwijst de website naar een lijst met alternatieven.

Toolkit campagnemateriaal voor netwerkpartners

Gemeente, bedrijven, banken of andere organisaties die de campagne onder de aandacht willen brengen bij huiseigenaren kunnen gebruikmaken van een speciale toolkit met campagnemateriaal. Hier staan posters, factsheets over financieringsregelingen en links naar video’s over energiebesparende maatregelen. Het materiaal uit de toolkit is gratis te downloaden op de campagnewebsite. Deze wordt de komende periode verder aangevuld. Voor het gebruik van het campagnemateriaal geldt een aantal regels, te vinden in het handboek op de website. Hiervoor zijn inloggegevens nodig. Deze zijn aan te vragen via toolkit@minbzk.nl.

Nieuwsgierig naar de tv-spotjes van de campagne? Bekijk ze hier.

En like de Facebookpagina.

 

Dit artikel maakt deel uit van de 7e Nieuwsbrief Energiebesparing Woonconsument. Lees ook de andere artikelen uit deze nieuwsbrief:

- Landelijke voorlichtingscampagne energiebesparing van start

- Duurzaam wonen in Den Haag

- Energiebesparing in woningen staat of valt met financiën

- Te koop: kant-en-klare renovaties

Voortaan altijd op de hoogte blijven van alles wat er op Energieplein20 gebeurt?  Schrijf je dan nu in en word lid!

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers