Inloggen

Gerelateerde blogs

Winterklaar010 schaal voor PWS-blokken en VVE Zuiderterras

Winterklaar010 schaal voor PWS-blokken en VVE Zuiderterras

De "PWS-blokken" in het Rotterdamse Bergpolder...
Top 10 straten Winterklaar010!

Top 10 straten Winterklaar010!

Het Rotterdams Milieucentrum is op zoek naar...
Cursus Milieucoach Rotterdam 6, 13, 27 oktober en 3 november

Cursus Milieucoach Rotterdam 6, 13, 27 oktober en 3 november

Een praktische cursus van 4 avonden over energie...
Besparingsladder opZuinig

Besparingsladder opZuinig

Al jaren gebruikt het Milieucentrum in Rotterdam...

Energiecafe010

Energiecafe010

Het Rotterdams Milieucentrum organiseert op 5 november weer haar Energiecafe010. Dit keer in Rotterdam-Noord in de Nieuwe Banier (Banierstraat 1). Het café is bedoeld voor de honderden energie - en milieucoaches in Rotterdam en elders maar ook voor andere geïnteresseerden in energiebesparing, isolatie en duurzame energie. Nu aanmelden: info@milieucentrum.rotterdam.nl 

Winterklaar?
Tijdens het Energiecafe010 wordt ook de Winterklaar010-award uitgereikt aan het beste, slimste en energiekste bewonersintiatief op het gebied van energie(besparen). De nominaties zijn te zien op www.winterklaar010.nl.

Quiz
De opzuinig-quiz die te spelen is op www.opzuinig.nl is dit keer ook live met veel nieuwe (strik)vragen.

Workshops
Een aantal zeer interessante (bijspijker)workshops wordt georganiseerd zoals "Rekenen met energie"(wat is een kWh, joule, megajoule etc.? Wat verbruikt Nederland eigenlijk en uw ijskast? Hoeveel leveren zonnepanelen op?) De workshop wordt geïntroduceerd door de energie-deskundige Frans Debets die van cijfers en energie zijn vak heeft gemaakt.

Corine Erades van Blijstroom gaat de strijd aan op het dak. Namelijk wat is het beste zonnepanelen? Groendak? Slimdak? Waterdak? of combinaties van deze mogelijkheden? Corine organiseert de workshop 'combinaties op dak'.

Mimi Slauerhoff organiseert een workshop voor VVE's (Verenigingen van Eigenaren). Duurzame energiebesparende voorstellen kunnen nogal wat 'voeten in de aarde' geven. Hoe kom je samen tot een besluit. Mimi begeleid een groot aantal VvE's in het land vanuit de Energiesprong en spreekt uit een rijke ervaring.

Wouter van den Acker is een isolatie-specialist en vertelt u veel (niet alles) over het goed isoleren van uw woning en alle zaken waar u daarbij op moet letten.

Mieke Wetering organiseert (met name in Den Haag) studiegroepen zonne-energie. Dit geeft al aan dat het collectief aanleggen van zonnepanelen soms ingewikkelder kan zijn dan het lijkt. Maar toch lukt het veel bewoners hiermee aan de slag te gaan. Ook Mieke vertelt over haar ervaringen met al deze zonneprojecten.

Emile van Rinsum werkt bij het Milieucentrum van Rotterdam. Hij is een van de initiatiefnemers van de Dakakker en bezig met het aanleggen van een Slimdak. Emile vertelt over wateropvang (belangrijk voor de stad) maar over alle andere voordelen van een groendak zoals afkoeling, isolatie, minder onderhoud aan de dakbedekking en als het een beloopbaar dank zoals de DakAkker ook de voordelen van een eigen groene ruimte boven op je (gezamenlijke) dak.

Programma Energiecafe010:  

13.00 uur:   Ontvangst met koffie, thee en koek!

13.30 uur:   Uitreiking Winterklaar010 award.

Bekijk de genomineerden bewonersinitiatieven op: www.winterklaar010.nl

13.45 uur:   Opzuinig Quiz LIVE! www.opzuinig.nl

14.00 uur + 15.00 uur:   Workshops in 2 rondes

  • VvE’s met energie door Mimi Slauerhoff
  • Combinaties op het dak door Corine Erades
  • Isoleren door Wouter van den Acker
  • Zonnestroom door Mieke Weterings
  • Groene daken door Emile van Rinsum
  • Rekenen met energie door Frans Debets 

16.00 uur:  afsluiting en uitreiking van de certificaten aan de nieuwe Milieucoaches en feestelijke ‘borrel’

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers