Inloggen
 • Blogs
 • Sandra Taal
 • Energiebesparing bij particuliere woningen. Ontmoet ervaren wegbereiders tijdens de 2e...

Energiebesparing bij particuliere woningen. Ontmoet ervaren wegbereiders tijdens de 2e ontbijtsessie op 6 oktober in Breda!

  Sandra Taal
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 46
  Door Sandra Taal 404 dagen geleden

  Particuliere woningeigenaren tot energiemaatregelen bewegen is niet eenvoudig. Toch lukt het steeds beter. De fase van uitproberen en experimenteren gaat gestaag over in opschalen. Hoog tijd dus om de lessen van de afgelopen jaren ter harte te nemen en breder toe te passen. RVO.nl organiseert daarom een serie ontbijtsessies. Na een succesvolle start in Utrecht vindt op 6 oktober in Breda de tweede sessie plaats. Speelt u een rol (of wilt u die spelen) bij het energetisch verbeteren van particuliere woningen, bijvoorbeeld als bouwer, installateur, energiecoöperatie, energiewinkel, buurtinitiatief, architect of lokale overheid? Wilt u ervaringen van koplopers van het eerste uur horen en uw eigen aanpak aanscherpen? Meld u dan snel aan!

  Naar energiezuinige particuliere woningen in Nederland

  Nederland wil zuiniger en duurzamer omspringen met energie. Daar hoort ook de aanpak van woningen bij. Op steeds meer plaatsen wordt gewerkt aan het betrekken en verleiden van particuliere woningeigenaren. Met als doel de energieprestatie van hun woningen te verbeteren – met kleine stappen dan wel grote ingrepen. Via een keur aan projecten en initiatieven is de afgelopen jaren veel geleerd. De kern daarvan komt aan bod tijdens de serie ontbijtsessies, waarin pioniers vertellen over hun ervaringen. 

  Ontmoet wegbereiders met robuuste praktijkervaring

  In Breda ontmoet u vier koplopers die frank en vrij op tafel leggen wat ze doen en wat ze tot zover leerden. Ontmoet bijvoorbeeld Felix van Gemen die u bijpraat over de lessen uit de Stroomversnelling Koopwoningen. Maak kennis met Reimar von Meding, een van de drijvende krachten achter winkelformule Reimarkt met inmiddels meerdere vestigingen in het land. Henk ter Harmsel van het bekende isolatiebedrijf Pluimers vertelt over de Pluimers-aanpak en Geert Claessens van Comfort Creators over de lessen uit Noord en Midden Limburg. Daarnaast zijn Gertjan Brand en Stendert de Vries van Coöperatie VersnellingNL aanwezig; zij schreven het boek  ‘Huiswerk’ over het stimuleren van een markt voor energieverbetering van woningen dat onlangs verscheen. Jan Schouw van BRES Breda geeft reflectie in de rol van (ervaren) kritische vriend. En Janneke Vink van het ministerie van BZK zet kort de komende activeringscampagne gericht op woningeigenaren uiteen. Natuurlijk is er tussendoor ook tijd om met elkaar en de gastsprekers van gedachten te wisselen. Kortom: een bomvolle en leerzame ochtend.

  Praktisch

  De ontbijtsessie vindt plaats in De Ruimte in Breda. We starten stipt om 09.00 uur en eindigen rond 12.00 uur. U houdt dus genoeg tijd over om de rest van de dag andere nuttige dingen te doen. Meer informatie en Aanmelden kan hier: Registreren. (Klik om je te registreren onderaan de pagina op de oranje knop ‘Registreren’).

  Tot 6 oktober!

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers