Inloggen

60 Miljoen voor subsidie energiebesparing eigen huizen

eigenhuis_header.jpg

Interessant voor bouwbedrijven, EPA adviseurs en andere leden van Energieplein20!

Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. Vanaf 15 september 2016 kunnen zij de Subsidie energiebesparing eigen huis aanvragen via RVO.nl.

Ze moeten minstens 2 verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen bijvoorbeeld: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas.

Wie subsidie krijgt voor het toepassen van minstens twee verschillende soorten isolatie, kan daarnaast ook subsidie krijgen voor aanvullende maatregelen. Dat zijn bijvoorbeeld isolerende deuren, energiezuinige kozijnen bij de toepassing van driedubbel glas, warmteterugwinning of een vraag gestuurd ventilatiesysteem.

Energiebespaarlening

Het is mogelijk een gunstige lening af te sluiten om energiebesparende maatregelen te financieren. De nieuwe subsidie en zo’n Energiebepaarlening zijn te combineren. Ook een combinatie van de rijkssubsidie met bijdragen van een gemeente of provincie is mogelijk.

Voor de aanschaf van een zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel is de Investeringssubsidie duurzame energie beschikbaar.

Meer informatie

Lees de volledige tekst op de website van RVO.nl.

Lees meer over de regeling Subsidie energiebesparing eigen huis.

 

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers