Inloggen
 • Blogs
 • Sandra Taal
 • UITNODIGING: Energiebesparing bij particuliere woningen op 5 oktober in Assen en 6 oktober in Breda

UITNODIGING: Energiebesparing bij particuliere woningen op 5 oktober in Assen en 6 oktober in Breda

  Sandra Taal
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 115
  Door Sandra Taal 461 dagen geleden

  Ontmoet 12 wegbereiders tijdens een sprankelende serie ontbijtsessies

  Particuliere woningeigenaren tot energiemaatregelen bewegen is niet eenvoudig. Toch lukt het steeds beter. De fase van uitproberen en experimenteren gaat gestaag over in opschalen. Hoog tijd dus om de lessen van de afgelopen jaren ter harte te nemen en breder toe te passen. RVO.nl organiseert daarom een serie ontbijten. Speelt u een rol (of wilt u die spelen) bij het energetisch verbeteren van particuliere woningen, bijvoorbeeld als bouwer, installateur, energiecoöperatie, energiewinkel, buurtinitiatief, architect of lokale overheid? Wilt u ervaringen van koplopers van het eerste uur horen en uw eigen aanpak aanscherpen? Meld u aan en reserveer de ontbijten op 5 en 6 oktober 2016 alvast in uw agenda.

  Naar energiezuinige particuliere woningen in Nederland

  Nederland wil zuiniger en duurzamer omspringen met energie. Daar hoort ook de aanpak van woningen bij. Op steeds meer plaatsen wordt gewerkt aan het betrekken en verleiden van particuliere woningeigenaren. Met als doel de energieprestatie van hun woningen te verbeteren – met kleine stappen dan wel grote ingrepen. Via een keur aan projecten en initiatieven is de afgelopen jaren veel geleerd. De kern daarvan komt aan bod tijdens een serie ontbijtsessies, waarin twaalf pioniers vertellen over hun ervaringen.

  Vraag + aanbod + verbinding

  Het verbeteren van de particuliere woningvoorraad draait in essentie om het stimuleren van een (lokale) markt van vraag en aanbod. Enerzijds een duidelijke vraag van woningeigenaren, die woonwensen willen realiseren, zoals meer ruimte, meer comfort, langer thuis wonen of simpelweg minder energie verbruiken. Anderzijds een passend aanbod van bouwers, installateurs, winkelconcepten of hele andere spelers, die woonwensen weten te verbinden aan overzichtelijke ingrepen (isoleren, zonnepanelen) of complete renovatieconcepten (nul op de meter). Vraag en aanbod komen niet vanzelf bij elkaar, zo is gebleken. Door heel Nederland zijn daarom verbinders actief, waaronder gemeenten en energiecoöperaties.

  Ontmoet wegbereiders met robuuste praktijkervaring

  Per zomerontbijt ontmoet u vier koplopers die frank en vrij op tafel leggen wat ze doen en wat ze tot zover leerden. Ontmoet bijvoorbeeld Lieven Andringa, die met Winst uit je Woning gezamenlijke inkoopacties organiseert. Of praat met Reimar von Meding, een van de drijvende krachten achter winkelformule Reimarkt met inmiddels meerdere vestigingen in het land. Richard Ton vertelt over de aanpak van Energiecoöperatie Noordse Veld, Gerard Hospers over visie en aanpak van bouwmaterialenleverancier Raab Karcher en Felix van Gemen praat u bij over de lessen uit de Stroomversnelling Koopwoningen. En zo zullen er nog meer wegbereiders hun inzichten delen. Bij elk ontbijt zijn ook Gertjan Brand en/of Stendert de Vries aanwezig; zij schreven het boek ‘Huiswerk’ over het stimuleren van een markt voor energieverbetering van woningen dat rondom de zomer verschijnt.

  ‘s Ochtends om 9.00 uur

  De ontbijtsessies op 5 en 6 oktober beginnen stipt om 09.00 en eindigen om 12.00u. U houdt dus genoeg tijd over om de rest van de dag andere nuttige dingen te doen. Bij elke sessie ontmoet u een mix van gastsprekers: buurtinitiatief of energiecoöperatie, 'klassieke' aanbieder, innovatieve formule en overheid. Per sessie brengen we een iets ander accent aan:

  • Woensdag 5 oktober (Assen): hoe stimuleer je een (goede) vraag? Met onder meer Richard Ton (Energiecoöperatie Noordse Veld), Michael van Oostveen (ETS Isolatie) en marketeer Marcel Aalders.
  • Donderdag 6 oktober (Breda): hoe ontwikkel je een passend aanbod? Met onder meer Reimar von Meding (Reimarkt) en Felix van Gemen (Stroomversnelling Koop en Energiecoöperatie Cranendonck).
  • Donderdag 7 juli (Utrecht): hoe verbind je vraag en aanbod? Met onder meer Gerard Hospers (Raab Karcher) en Lieven Andringa (Winst uit je woning).

  Aanmelden kan nu al

  Het uitgebreide programma van de ontbijtsessies in Assen en Breda treft u hieronder aan. Aanmelden voor de ontbijtsessie in Assen (5 oktober) en/of Breda (6 oktober) kan via onderstaande linken:

  Deelnemers die de hele reeks volgen, ontvangen gratis het boek ‘Huiswerk’ van Gertjan Brand en Stendert de Vries.

    Programma ontbijtsessies 5 en 6 okt.pdfProgramma ontbijtsessies 5 en 6 okt.pdf 

   

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers