Inloggen

Gerelateerde blogs

Landelijke voorlichtingscampagne energiebesparing van start

Landelijke voorlichtingscampagne energiebesparing van start

Deze maand is het zover. De landelijke...
Bilts energieinitiatief helpt bewoners bij energiebesparing
Milieu Centraal helpt bedrijven met informatie over energiebesparing

Milieu Centraal helpt bedrijven met informatie over energiebesparing

Bedrijven die hun klanten willen aansporen aan de...
Oproep: wat doe jij met energiebesparing? Deel het op Facebook!

Oproep: wat doe jij met energiebesparing? Deel het op Facebook!

inhoud komt nog Dit artikel maakt deel uit van de...
  • Blogs
  • Redactie
  • Stichting koppelt bedrijven aan verduurzamingsklussen in Twente

Stichting koppelt bedrijven aan verduurzamingsklussen in Twente

4 DTT_wooncoaches_2_LR.jpg

In stichting Duurzaam (t)huis Twente werken overheden, bedrijven en burgers sinds april 2016 samen aan de verduurzaming van particuliere woningen in Twente. In veertien gemeenten staan lokale wooncoaches klaar om huiseigenaren belangeloos te adviseren over het verduurzamen van de woning.

De wooncoach is een inwoner van de gemeente en beantwoordt op verzoek woonvragen van particulieren, maar geeft ook advies over duurzame maatregelen. Wanneer duidelijk is wat een bewoner in of rondom het huis wil veranderen, kan de wooncoach een vrijblijvend adviesgesprek verzorgen met een van de aangesloten bedrijven bij Duurzaam (t)huis Twente (DTT).

Gegarandeerde kwaliteit

DTT werkt met bedrijven die zijn geselecteerd op basis van aantoonbare duurzame kwaliteit. Huiseigenaren kunnen kiezen om met deze bedrijven samen te werken, maar zijn ook vrij om een ander bedrijf uit te zoeken voor de klus. Installatiebedrijf Michorius is een van de aangesloten installateurs. Yvonne Michorius: “De kracht van DTT is de inzet van onafhankelijke, deskundige wooncoaches, die kosteloos meedenken met de woningeigenaar. Voor de uitvoering is een netwerk van sterke en erkende bedrijven aangesloten. Zelf bestaan wij al bijna vijftig jaar en zijn door schade en schande wijs geworden. Ons aanbod is wellicht duurder dan gemiddeld, maar van goede kwaliteit. DTT kan die garantie afgeven. We hopen dat het ons middels mond-tot-mondreclame weer nieuwe klanten oplevert.”

Lokale wooncoaches

Volgens Michorius werkt het concept van DTT drempelverlagend. “Mensen hebben liever een wooncoach over de vloer die de woning als totaalplaatje benadert dan dat ze heel gericht een specialist uitnodigen voor een gesprek.” De wooncoaches kijken naar wat een bewoner zelf wil. Maar ze geven ook tips waar het beter kan of wat meer oplevert. Heeft de bewoner bijvoorbeeld de wens voor zonnepanelen om in de energiebehoefte te voorzien, maar is er nog niets gedaan aan isolatie, dan zal het advies zijn om dat eerst aan te pakken. Energie die je niet nodig hebt, hoef je immers ook niet op te wekken.

Eerste aanvraag binnen

Alle wooncoaches zijn inmiddels opgeleid door DTT en worden op dit moment voorgesteld aan het netwerk. En hoewel DTT pas net bezig is, is de eerste aanvraag voor Michorius al binnen. “Bij die bewoner gaan we binnenkort langs voor een vrijblijvend adviesgesprek. We hopen dat er vele volgen!”

 

Dit artikel maakt deel uit van de 4e Nieuwsbrief Energiebesparing Woonconsument. Lees ook de andere artikelen uit deze nieuwsbrief:

- Meepraten over energiebesparing tijdens Nationale Energiedialoog

- Marktbarometer biedt inzicht in verloop uitrol slimme meter

- Voorlichtingscampagne informeert en zet mensen in beweging

- Stichting koppelt bedrijven aan verduurzamingsklussen in Twente

Voortaan altijd op de hoogte blijven van alles wat er op Energieplein20 gebeurt? Schrijf je dan nu in!

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers