Inloggen

Gerelateerde blogs

Marktbarometer biedt inzicht in verloop uitrol slimme meter

Marktbarometer biedt inzicht in verloop uitrol slimme meter

Alle Nederlandse huishoudens krijgen tussen 2015...
 • Blogs
 • Redactie
 • Save the date: 3 Zomerse ontbijtsessies over Energiebesparing bij particuliere woningen

Save the date: 3 Zomerse ontbijtsessies over Energiebesparing bij particuliere woningen

  Redactie
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 456
  Door Redactie 511 dagen geleden Reacties (4)

  30 mei 2016 - Energiebesparing bij particuliere woningen

  Ontmoet 12 wegbereiders tijdens een sprankelende serie zomerse ontbijtsessies

  Particuliere woningeigenaren tot energiemaatregelen bewegen is niet eenvoudig. Toch lukt het steeds beter. De fase van uitproberen en experimenteren gaat gestaag over in opschalen. Hoog tijd dus om de lessen van de afgelopen jaren ter harte te nemen en breder toe te passen. RVO.nl organiseert daarom een serie zomerontbijten. Speelt u een rol (of wilt u die spelen) bij het energetisch verbeteren van particuliere woningen, bijvoorbeeld als bouwer, installateur, energiecoöperatie, energiewinkel, buurtinitiatief, architect of lokale overheid? Wilt u ervaringen van koplopers van het eerste uur horen en uw eigen aanpak aanscherpen? Meld u aan en reserveer de serie zomerontbijten op 4, 5 en 7 juli 2016 alvast in uw agenda.

  Naar energiezuinige particuliere woningen in Nederland

  Nederland wil zuiniger en duurzamer omspringen met energie. Daar hoort ook de aanpak van woningen bij. Op steeds meer plaatsen wordt gewerkt aan het betrekken en verleiden van particuliere woningeigenaren. Met als doel de energieprestatie van hun woningen te verbeteren – met kleine stappen dan wel grote ingrepen. Via een keur aan projecten en initiatieven is de afgelopen jaren veel geleerd. De kern daarvan komt aan bod tijdens een serie ontbijtsessies, waarin twaalf pioniers vertellen over hun ervaringen.

  Vraag + aanbod + verbinding

  Het verbeteren van de particuliere woningvoorraad draait in essentie om het stimuleren van een (lokale) markt van vraag en aanbod. Enerzijds een duidelijke vraag van woningeigenaren, die woonwensen willen realiseren, zoals meer ruimte, meer comfort, langer thuis wonen of simpelweg minder energie verbruiken. Anderzijds een passend aanbod van bouwers, installateurs, winkelconcepten of hele andere spelers, die woonwensen weten te verbinden aan overzichtelijke ingrepen (isoleren, zonnepanelen) of complete renovatieconcepten (nul op de meter). Vraag en aanbod komen niet vanzelf bij elkaar, zo is gebleken. Door heel Nederland zijn daarom verbinders actief, waaronder gemeenten en energiecoöperaties.

  Ontmoet wegbereiders met robuuste praktijkervaring

  Per zomerontbijt ontmoet u vier koplopers die frank en vrij op tafel leggen wat ze doen en wat ze tot zover leerden. Ontmoet bijvoorbeeld Lieven Andringa, die met Winst uit je Woning gezamenlijke inkoopacties organiseert. Of praat met Reimar von Meding, een van de drijvende krachten achter winkelformule Reimarkt met inmiddels meerdere vestigingen in het land. Richard Ton vertelt over de aanpak van Energiecoöperatie Noordse Veld, Gerard Hospers over visie en aanpak van bouwmaterialenleverancier Raab Karcher en Felix van Gemen praat u bij over de lessen uit de Stroomversnelling Koopwoningen. En zo zullen er nog meer wegbereiders hun inzichten delen. Bij elk ontbijt zijn ook Gertjan Brand en/of Stendert de Vries aanwezig; zij schreven het boek ‘Huiswerk’ over het stimuleren van een markt voor energieverbetering van woningen dat rondom de zomer verschijnt.

  Zomers vroeg

  De ontbijtsessies op 4, 5 en 7 juli beginnen stipt om 08.30 en eindigen om 11.30. U houdt dus genoeg tijd over om de rest van de dag andere nuttige of zomerse dingen te doen. Bij elke sessie ontmoet u een mix van gastsprekers: buurtinitiatief of energiecoöperatie, klassieke aanbieder, innovatieve formule en overheid. Per sessie brengen we een iets ander accent aan:

  • Maandag 4 juli (Assen): hoe stimuleer je een (goede) vraag? Met onder meer Richard Ton (Energiecoöperatie Noordse Veld), Michael van Oostveen (ETS Isolatie) en marketeer Marcel Aalders.
  • Dinsdag 5 juli (Breda): hoe ontwikkel je een passend aanbod? Met onder meer Reimar von Meding (Reimarkt) en Felix van Gemen (Stroomversnelling Koop en Energiecoöperatie Cranendonck).
  • Donderdag 7 juli (Utrecht): hoe verbind je vraag en aanbod? Met onder meer Gerard Hospers (Raab Karcher) en Lieven Andringa (Winst uit je woning).

  Aanmelden

  Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij. Deelnemers die de hele reeks volgen, ontvangen gratis het boek ‘Huiswerk’ van Gertjan Brand en Stendert de Vries.

  Als u op (één van) de linken hieronder klikt komt u op het betreffende evenement. Onderaan de pagina kunt u zich dan aanmelden.

  Programma

   Programma Ontbijtsessies.pdfProgramma Ontbijtsessies.pdf  

    

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Elwin Baris
    Elwin Baris 483 dagen geleden

    De ontbijtsessies op donderdag 7 juli in Utrecht vindt plaats bij The Colour Kitchen, prinses Christinalaan 1, zie 

    http://zuilen.thecolourkitchen.com

    • Elwin Baris
     Elwin Baris 483 dagen geleden

     De ontbijtsessies op maandag 4 juli in Assen en op 5 juli in Breda gaan niet door en worden verzet naar een latere datum. Waarschijnlijk wordt dat op woensdag 5 oktober in Assen en donderdag 6 oktober in Breda. De mogelijkheid tot inschrijven volgt later. 

     • Sandra Taal
      Sandra Taal 503 dagen geleden

      Hallo Charlotte Post,

      Als je onderaan de tekst op de datum klikt van de ontbijtsessie die je wilt bezoeken link je door naar de betreffende dag. Onderaan die tekst kun je je met via de oranje knop 'Registreren' inschrijving.

      Groet,

      Sandra

      • Charlotte Post
       Charlotte Post 504 dagen geleden

       Interessant, maar hoe geef ik me op?

      Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers