Inloggen

Bedankt voor uw bijdrage aan Energiedialoog Topsector Energie

  Karin van den Oort
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 81
  Door Karin van den Oort 511 dagen geleden Reacties (3)

  Geachte deelnemer aan de internetdialoog van de Topsector Energie,

  Hartelijk dank voor uw bijdrage. Wij zijn blij, dat een aantal mensen de moeite heeft genomen mee te discussiëren en ideeën aan te dragen. Als je de discussies, blogs en stellingen leest dan vallen me een paar dingen op:

  • De breedte van de onderwerpen: van CCS2/olivijn, langs oxyhydrogen (knalgas/ braun gas), wind, zon, osmose tot kernenergie.
  • Een boeiende discussie over wel of geen stimulering van warmtenetten
  • Diverse zaken die de overheid en/of de Topsector Energie helemaal verkeerd doen (inclusief het advies de Topsector maar helemaal op te heffen)
  • Voorkeur voor wetgeving en fiscale instrumenten in plaats van subsidies voor inkomensoverdrachten (verbieden van dingen, verplicht stellen en belastingen leiden immers ook tot inkomensoverdrachten tussen burgers en bedrijven)
  • Belang van integraler afwegen wordt genoemd en aansluiten bij de sterktes die NL al heeft (water, biomassa/landbouw, High Tech)
  • Maar toch ook de nodige verschil van mening

  Het is het streven van de Topsector Energie om zo veel mogelijk energie-experts (bedrijven, wetenschappers, adviseurs, NGO’s) te betrekken bij het bepalen van de koers van de energie-innovatie. Dat doen we primair via de TKI’s, maar ook op andere manieren laten we ons graag adviseren. Met al deze input en dus ook de input van deze internetdialoog leveren we onze inbreng in de energiedialoog gericht op het behalen van de doelstellingen 2050 zoals in het Energierapport verwoord.

  Met vriendelijke groet,

  Het Topteam

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Robert Scheerder
    Robert Scheerder 509 dagen geleden

    Nu de online Energiedialoog gesloten is, lijkt het erop dat de bijdragen niet meer te bekijken zijn. Klopt dat?

    En zo ja, is het mogelijk om ze weer zichtbaar te maken?

    Met vriendelijke groet,

    Robert Scheerder

    • van Dorp, Joris
     van Dorp, Joris 509 dagen geleden

     Ik heb een aantal vragen voor Andre Kuipers.

     Hoeveel straling heeft hij gekregen tijdens zijn werk in de ruimte?

     Hoeveel keer meer straling heeft hij gekregen dan de mensen in Fukushima? 

     Is Andre Kuipers bereid om publiekelijk uit te leggen dat de hoeveelheid straling die een astronaut krijgt klein is en dat de hoeveelheid straling die de mensen in Fukushima gekregen hebben (zelfs als er geen evacuatie van het gebied had plaatsgevonden) nog kleiner was, en dus geen reden is tot zorg?

     Is Andre Kuipers bereid om publiekelijk uit te leggen dat het VN Klimaatpanel (IPCC) in haar jongste beoordeling van de wetenschap AR5 heeft gesteld dat onder andere energieopwekking uit kernenergie wereldwijd verviervoudigd dient te worden in elk onderzocht energiescenario waarin de klimaatdoelstelling van 2C gehaald wordt?

     Voelt Andre Kuipers zich vrij en gemotiveerd om het stigma rondom kernenergie te helpen op te lossen, zodat deze technologie kan worden ingezet op een manier die aansluit bij internationale doelstellingen om het klimaat/energieprobleem voortvarend op te lossen?

     • paulvankempen
      paulvankempen 511 dagen geleden

      Ik had graag een bijdrage geleverd aan de Energiedialoog. Helaas is het pas nu gelukt in te loggen.

      Ik wilde even met u delen dat onze ervaring met energie, maar in het bijzonder duurzame energie (wind, getijde, etc.) onderhoud een vergeten, maar cruciale sleutel is tot daadwerkelijke duurzaamheid. Via slim onderhoud (maintenance) wordt de business case hiervoor veel gezonder en kan het maximale uit windturbines, getijdecentrales etc. gehaald worden. Een voorbeeld hiervan is de puur Nederlandse innovatie DAISY (www.daisy-solutions.com). die voortkomt uit een open innovatieproject.

      Groet,

      Paul van Kempen

      Operationeel Directeur World Class Maintenance

     Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers