Inloggen

Gerelateerde blogs

Uitnodiging: Kennissessie Prestatieborging Duurzame Renovatie 2 juni 2015
Duurzaam. Toch?

Duurzaam. Toch?

Duurzaamheid is meer dan duurzaam bouwen
Een bewoner wil snel bij zijn informatie zijn

Een bewoner wil snel bij zijn informatie zijn

Raoul Santibanez is mede-initiatiefnemer van het...

Gratis advies over duurzaamheid voor woningcorporaties

  Elvira Nijkamp
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 256
  Door Elvira Nijkamp 601 dagen geleden
  Gratis advies over duurzaamheid voor woningcorporaties

  1 maart 2016 - Duurzaamheid integreren in een projectplan van een woningcorporatie. Hoe doet u dat? Vraagt u zich wel eens af of u alle mogelijkheden optimaal benut? Heeft u alle argumenten in beeld om een afgewogen besluit te nemen over de toekomst van uw woningvoorraad? Meld nu uw vraagstuk op het gebied van duurzaamheid aan bij RVO.nl en maak kans op een gratis advies van experts.

  Samen met Aedes, de vereniging van woningcorporaties, en de adviesbureaus Atriensis, W/E adviseurs, Atrivé en Companen start de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de Kwaliteitscirkel Duurzaamheid Huursector.

  Selectie van 8 concrete projectplannen
  ‘Bij woningcorporaties spelen vaak vraagstukken op het gebied van duurzaamheid,’ vertelt Ronald Franken, adviseur duurzaamheid en energiebesparing bij Aedes. ‘Door zo’n vraagstuk in te dienen in de vorm van een concreet projectplan of projectbeschrijving, kunnen woningcorporaties meedoen aan de Kwaliteitscirkel Duurzaamheid Huursector. Uit alle aangemelde vraagstukken selecteren wij er 8 die worden voorgelegd het team van experts van de 4 adviesbureaus. Daaruit volgt gratis een praktisch advies voor de woningcorporatie. Dit kan van alles zijn, het in kaart brengen van alternatieve scenario’s, het doorrekenen van opties tot aan inzichten hoe processen anders in te richten.’

  Meld een vraagstuk duurzaamheid aan  
  Werkt u bij een woningcorporatie en heeft u een vraagstuk op het gebied van duurzaamheid? Meld dit aan en verbeter uw project, neem deel aan de kwaliteitscirkel en leer van experts en collega’s!

  • Meld een projectbeschrijving of projectplan aan*
  • Maak kans op een praktisch advies van het expertpanel
  • Deel ervaringen met experts en collega’s
  • Ontvang alle resultaten en adviezen uit de kwaliteitscirkel

  *Het mogen gerealiseerde of geplande projecten zijn. Het moet gaan om een vraagstuk op het gebied van duurzaamheid (maatschappelijk, financieel, technisch of procesmatig) gekoppeld aan concrete uitvoeringslocatie.

  Aanmelden tot 31 maart
  Werkt u bij een woningcorporatie en heeft u een dilemma op het gebied van duurzaamheid? Meld uw vraagstuk aan voor 31 maart 2016 en maak kans op een gratis advies van het expertteam. Aanmelden en meer informatie daarover.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers