Inloggen
 • Blogs
 • Erik Roet
 • Energietransitie: Business concept voor lokale zonne-energiegeneratoren

Energietransitie: Business concept voor lokale zonne-energiegeneratoren

  Erik Roet
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 188
  Door Erik Roet 728 dagen geleden Reacties (2)
  Energietransitie: Business concept voor lokale zonne-energiegeneratoren

  Beste alle,  

  Ik ben hard bezig een plan uit te werken dat heeft te maken met kleine lokale zonne-energiegeneratoren, die elke klant thuis of in z’n bedrijf kan installeren. Zo’n module zou dan een deel van de eigen energiebehoefte kunnen opwekken. Zonder merkbaar effect op het publieke netwerk, dat er juist door zou worden ontzien. Het financiële voordeel komt uit de lagere leveringskosten, transportkosten en energiebelasting en de verkleinde noodzaak om centraal aangestuurde installaties in de lucht te houden. Via een ingebouwde interne meter wordt de door de lokale zonne-energiegeneratoren opgewekte energie gemeten die jaarlijks wordt afgerekend. Het idee is om deze installatie zonder kosten te leveren en alleen de door de zonne-installatie opgewekte energie te laten vergoeden eventueel met een korting op de huidige leverprijs "b.v. 2 eurocent per KWh". De prikkel om een installatie te laten plaatsen is het kostenvoordeel zonder voorafgaande investering en verplichting van een leverancier.Buiten het financiële voordeel is er ook een reductie in de CO2 footprint.

  Hoop dat het duidelijk is daarom doe ik er nog even een rekenvoorbeeld bij:

  -300 KWh betrekken van een leverancier via het netwerk kosten 69 Euro p/j (300*23 eurocent,10 eurocent voor de stroom en 13 eurocent transporttarief en regionale belasting)

  -300 KWh beleverd door lokale zonne-energiegeneratoren kosten 24 Euro p/j ( 300*8 eurocent, 2 eurocent korting op huidige tarief, geen transportkosten en geen regionale belasting)

   

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Erik Roet
    Erik Roet 726 dagen geleden

    Hallo Sandra, Bedankt voor je snelle reactie, ik ben inderdaad op zoek naar leden die me verder kunnen helpen met het verder uitwerken van het concept . Te denken valt aan specialisten op het gebied van subsidieregelingen, marketingspecialisten etc. Inmiddels meerdere surveys uitgestuurd helaas met een lage response, tevens in gesprek met de gemeente Den Haag met het voorstel om het concept in een lokaal duurzaam energiebedrijf onder te brengen hiervoor zoek ik een goede lobbyist met politieke achtergrond die me hier in kan ondersteunen. Groet Erik

    • Sandra Taal
     Sandra Taal 727 dagen geleden

     Hallo Erik,

     Dit klinkt voor mij, als consument, interessant in de oren!

     Wat ik me afvraag als ik dit zo lees is of je specifieke vragen hebt voor de lezers?

     Bv. zijn er leden die je verder kunnen helpen met dit plan? Of erbij kunnen aansluiten? En of zij een idee hebben of je berekeningen realistisch zijn bijvoorbeeld?

     Groet,

     Sandra

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers