Inloggen

Gerelateerde blogs

Zonnepanelen op daken basisschool

Zonnepanelen op daken basisschool

Op zoek naar een deskundige met ervaring bij...
 • Blogs
 • richard lanser
 • De overheid instellingen heeft allerlei instrumenten, regelingen en meerdere doelstellingen. Het is...

De overheid instellingen heeft allerlei instrumenten, regelingen en meerdere doelstellingen. Het is niet alleen verduurzamen maar ook bijvoorbeeld werkgelegenheid. Kan stedelijk gebied verduurzaamd worden met mensen die nu nog aan de onderkant van de samenleving leven?

  richard lanser
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 37
  Door richard lanser 699 dagen geleden Reacties (1)
  De overheid instellingen heeft allerlei instrumenten, regelingen en meerdere doelstellingen. Het is niet alleen verduurzamen maar ook bijvoorbeeld werkgelegenheid. Kan stedelijk gebied verduurzaamd worden met mensen die nu nog aan de onderkant van de samenleving leven?

  De samenleving moet snel verduurzaamd worden het water komt ons anders aan de lippen te staan, letterlijk. Die ontwikkeling rond de opwarming heeft ook te maken met de uitsluiting van te veel mensen aan de onderkant van de samenleving. Door die dingen ten goede te keren kunnen we het tij veel sneller keren. Dus zij die nu uitgesloten worden, om wat voor reden dan ook, kunnen directer, concreter en structureel betrokken worden bij het uitvoeren van veel taken in stedelijke verduurzaming.

  Concreet betekent dat: en we nemen in dit geval een grean deal van de overheid. Een regio van 50.000 inwoners heeft in de stad al gauw 20 schoolgebouwen. Kunnen we de opdracht die bij de scholen ligt om te verduurzamen praktisch omzetten in veel lokale banen. Ja zeker dat kan, maar is die prioritet gesteld? 

  De overheid kan daarvoor de basis leggen door in de greandeal speciale ruimte aan te reiken aan regionale overheden, scholen en lokale partijen. Door juist meer lokale bedrijven te betrekken bij lokale werkgelegenheidsinitiatieven waarmee de verduurzaming van schoolgebouwen en semioverheidsgebouwen geraliseerd kunnen gaan worden. We kunnen zo veel mensen klaarstomen als we nodig hebben voor de uitvoer van heel veel klussen in de verduurzaming.

  Huizenbestand van woningcooperaties en particuliere woningmarkt daar zijn nog veel woningen niet duurzaam. Daar zijn jaren lang veel mensen mee bezig. Opleiden van epa energieadviseurs, zonne-energie installateurs, isolatiemedewerkers, glaszetters, timmermensen en groendakbedekkers etc zijn meer dan ooit nodig. In de kaartenbak van de gemeentelijke sociale diensten zit een te grote groep te springen om een kans te krijgen al lerend en werkend mee te werken in de verduurzaming. Zo als nu nog werkzoekend uit te groeien naar een deskundige op gebied van verduurzaming. Zowel in loondienst of als zzp aan de slag te kunnen de huizen te verduurzamen.

  Wil het overheid die ruimte in bv de greandeal voor scholen creeeren?

   

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • richard lanser
    richard lanser 699 dagen geleden

    Als stichting corazon willen we vragen u een concrete reactie als bijdrage te geven.

    Zoals wij bijvoorbeeld een aantal energie ambasadeurs willen koppelen aan dit gebied van 50 000 inwoners. Deze op te leiden met als einddoel EPA advies. Wat we toevoegen is dat zij kunnen putten uit een compleet arsenaal van producten en diensten samengevoegd in een laptop/tabletwinkel waarmee zij op pad kunnen. Hieruit komen verdiensten uit in de vorm van commisies die zij kunnen genieten naast de vrijwillige bijdrage of naast de eenmalige bijdrage die ontvangen van huizen eigenaren voor hun advies. Dit maakt concreet een aantal groene banen met inkomsten!

     

   Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers