Inloggen

Tips & How to: Een bijdrage op Energieplein20 schrijven

  Lucas - Redactie Energieplein20
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 162
  Door Lucas - Redactie Energieplein20 769 dagen geleden

  banner-typing.jpg

  Een Blog? Een Blog – Zelf aan de slag met deze 6 praktische tips!

  Het schrijven van een bijdrage op Energieplein20 is heel eenvoudig. Hieronder wordt in een aantal korte stappen uitgelegd hoe het werkt.

  Het hoeft niet groots en meeslepend!

  Nee het hoeft geen wetenschappelijk artikel te zijn of grootste verhandeling. Vertel iets uit de praktijk: een exemplarische anekdote uit het veld, een project waar je trots op bent, jouw visie op de toekomst of een vraag. Het hoeft ook niet lang te zijn een half A4, 3 a 4 alinea’s is voldoende.

  Start het gesprek

  Meer dan 500 professionals zitten op Energieplein20 met elk hun eigen ervaringen en interesses ga het gesprek aan. Eindig of begin je vraag ook eens met een vraag aan hen of een stelling om de discussie op gang te brengen. Of vraag eenvoudigweg of anderen dit herkennen. Maar stel altijd expliciet een vraag, dat zorgt voor reacties!

  Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

  Heb jij een mooie foto, illustratie of grafiek die jouw verhaal illustreert voeg deze zeker toe! Soms kan het lastig zijn om het netjes is de tekst te zetten maar daar helpen wij je graag bij, laat het dan even weten.

  Maak het persoonlijk

  Leden willen graag een gezicht zien bij een verhaal, dus voeg een foto aan je profiel toe dat maakt het meteen een stuk persoonlijker. En schrijf vanuit jezelf en je persoonlijke ervaring dat spreekt veel meer aan dan een generiek verhaal of vanuit een bedrijf.

  Last but not least: Geef het een aansprekende titel

  Een goede titel maak je als laatste. Bedenk wat andere experts nieuwsgierig zou maken om het artikel te gaan lezen op basis van deze titel. Denk aan: welke knoppen klik jij op bijvoorbeeld social media of websites wat staat daar in, wat maakt je daarin nieuwsgierig naar de inhoud?

  Je blog op Energieplein20 in 5 stappen:

  1. Zorg dat je ingelogd bent op http://www.energieplein20.nl
  2. Schrijf of kopieer je artikel hier http://www.energieplein20.nl/blog/add/
  3. Geef je artikel een pakkende titel
  4. Voeg foto's/video's of bestanden toe en doe nog een laatste check
  5. Klik op Opslaan en je bijdrage staat live!

   

  En dan gaan wij aan de slag zodat jouw blog in de spotlight komt! Wij lichten je artikel uit op de homepage en goede kans dat we je ook in de nieuwsbrief aan alle leden vermelden.

  Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers