Inloggen

Gerelateerde blogs

Duurzaam.  Toch?

Duurzaam. Toch?

Duurzaamheid is meer dan duurzaam bouwen
De consument als actieve deelnemer in de energietransitie

De consument als actieve deelnemer in de energietransitie

Informatiebehoefte van belanghebbenden binnen de...
Gratis advies over duurzaamheid voor woningcorporaties

Gratis advies over duurzaamheid voor woningcorporaties

Meld als woningcorporatie een vraagstuk aan over...
Een bewoner wil snel bij zijn informatie zijn

Een bewoner wil snel bij zijn informatie zijn

Raoul Santibanez is mede-initiatiefnemer van het...

Uitnodiging: Kennissessie Prestatieborging Duurzame Renovatie 2 juni 2015

Dinsdag 2 juni 2015, 14.00-16.30 uur, Aalsmeer

Op dinsdagmiddag 2 juni a.s. organiseert het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland in Aalsmeer een kennissessie rondom het thema ‘Prestatieborging Duurzame Renovatie’.

Om gestelde ambities bij projecten gericht op duurzame renovatie (en nieuwbouw) daadwerkelijk te realiseren, is goede borging van de duurzame prestaties in de praktijk van groot belang. Het Servicepunt Duurzame Energie krijgt steeds meer vragen vanuit Noord-Hollandse gemeenten en corporaties om hen hierbij te ondersteunen. Het gaat dan zowel om projecten gericht op verduurzaming van hele blokken c.q. woningcomplexen in de (sociale) huursector, als prestatieborging bij verduurzaming van individuele particuliere woningen.

Aspecten die bij prestatieborging een grote rol spelen zijn onder andere betrokkenheid en verantwoordelijkheid bij het bouwproces en de gebruiksfase. Zowel van de opdrachtgever als de opdrachtnemer van de duurzaamheidsopgave bij renovatie en/of nieuwbouw. Bij de opdrachtverlening moet duidelijk zijn welke prestatie gerealiseerd moet worden, bij uitvoering moet duidelijk zijn wat er moet gebeuren en bij oplevering moet hierop gecontroleerd (kunnen) worden. Zijn prestatiecontracten waarbij niet gestuurd wordt op inspanningen en maatregelen, maar op de uiteindelijk te realiseren prestaties, de oplossing? Of is het een kwestie van regelmatige en strengere controle van opgeleverde werkzaamheden tijdens uitvoering en bij oplevering?

Aan de hand van praktijkvoorbeelden (vanuit Blok voor Blok, Hoom en Bouwgarant) gaan we in deze bijeenkomst in gesprek met vertegenwoordigers vanuit de (gemeentelijke) opdrachtgeverskant én de uitvoerende bouwpartijen. Zie bijlage en onze website voor meer informatie over het programma en het online inschrijfformulier.

In bijgevoegd bestand vind je meer informatie en het programma.

Opgeven kan via de website of via infodesk@servicepuntde.nl.

 

 

Uitnodiging Kennissessie Prestatieborging Duurzame RenovatieUitnodiging Kennissessie Prestatieborging Duurzame Renovatie

Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers