Inloggen

Prikkel voor gedrag mist

  Remko Cremers
  • iedereen (publiek zichtbaar)
  • 65
  Door Remko Cremers 1168 dagen geleden Reacties (2)

  Energiezuinig gedrag wordt dan wel belangrijk gevonden, maar de prikkel om tot handelen over te gaan ontbreekt. Daarnaast zijn de barrières te groot om daadwerkelijk maatregelen te nemen.

   

  Welke oplossingen zien jullie?

  Reacties

  Volgorde van reacties: Aantal: Automatisch laden:
   • Rianne Bakker
    Rianne Bakker 1127 dagen geleden

    Bij huurders aan de slag met energiezuinige gedragsmaatregelen en zodra dit iets is wat algemeen wordt zullen andere groepen zoals woningeigenaren dit ook interessant gaan vinden. Energiebesparen moet normaal worden en dan doet iedereen mee ongeacht de motivatie...

    • Derick Mekking
     Derick Mekking 1168 dagen geleden

     Geen oplossing, wel een persoonlijk inzicht van een particulier.

     Ik zit zelf in het VVE bestuur van een monumentaal pand. Toch 10 appartementen, met hoge energiekosten, label weet ik niet eens...

     Ik word niet actief gestimuleerd en ondersteund om het onderwerp op de VVE agenda te krijgen. Ik verwacht dat onze aannemer daar een actieve rol in speelt. Zelf te weinig betrokken en opzoek naar dit onderwerp. Zelfs terwijl ik het idee heb dat het op lange termijn geld kan besparen.

     Ik mis soms de commerciële proactieve vaardigheden van een aannemer om de bewoner of VVE actief te ontlasten. Kan je van een aannemer verwachten dat hij de regelgeving en subsidies kent omtrent duurzaam verbouwen. 

    Reageren is alleen mogelijk voor aangemelde gebruikers